Jacky

Jacky

Jacky Westerhof is de eigenaresse van Academia Estrella. Zij geeft ook workshops/lezingen (zie: “op maat”) op locatie en treedt op met haar eigen flamencogroep. Verder is ze werkzaam als docente bij de Stichting ArtEZ (dansacademie) te Arnhem, afdeling docentenopleiding en beëdigd tolk Spaans (www.tolkspaansestrella.nl)

15Na haar afstuderen in 1984 aan de dansacademie te Arnhem vertrok zij met een beurs van het ministerie van WVC naar Spanje. Zij nam flamenco danslessen in Madrid, Cádiz, Sevilla en Jerez. In Arnhem kreeg zij les van Juan Antonio, in Spanje van heel veel verschillende docenten, om er enkele te noemen in Madrid, Tati, Ciro, Manolete, Guïto, Angel Torres, Pacita Tomás in Sevilla Manolo Marín en in Jerez Belén Maya en Andrés Peña. Nog steeds reist zij trouw ieder jaar af naar Jerez om daar intensieve workshops te volgen en inspiratie op te doen.

16Als docente heeft ze jarenlang ervaring opgedaan in Utrecht bij De Boog, in Nijmegen bij Steps Dance Center, in Amsterdam bij Chispa, aan de Nel Roos Dansacademie, Scapino Dansacademie, Theaterschool Amsterdam, maar ook aan Spaanse centra in Arnhem, Ulft, Enschede en Ede.

Ze is als danseres en adviseuse betrokken geweest bij de opera producties van Carmen in Ahoy in Rotterdam, het Sportpaleis te Antwerpen en het Gelredome te Arnhem. Ook heeft ze als freelance danseres gewerkt met verschillende groepen, onder andere voor de Nederlandse televisie Geef nooit op van Peter Jan Rens, Tineke, Toen was geluk nog heel gewoon, Tros Triviant, Lieve Martine en De show van je leven, Duitse televisie (Linda de Mol) en de Spaanse televisie (Canal Sur).

I17n samenwerking met de zigeunerformatie het Rosenberg Trio trok ze gedurende het seizoen 2004 – 2005 door het land met een theatertour. In juli / augustus 2011 danste zij (en ook haar demogroep) in de voorstelling “Wat(er) beweegt” als onderdeel van de kunstroute “Verdronken dorpen” van de Spaanse choreografe Libertad Pozo Rodriguez. In deze openlucht voorstelling (Oud Zevenaar) werd zowel flamenco als moderne dans gedanst.

Momenteel combineert zij haar lesgeven aan haar eigen school en ArtEZ met haar werkzaamheden als tolk. Ook schreef zij columns over haar belevenissen in Spanje en de flamencowereld voor de Nederlandse site elflamenco.nl.