Demogroep

demogroep
Naar buiten toe treedt Academia Estrella op in de vorm van een eigen demonstratiegroep met een feestelijk en kleurrijk flamenco dansprogramma. De groep bestaat in totaal uit 8 danseressen. Afhankelijk van de grootte van het podium varieert de grootte van de groep, meestal tussen de 2 en 6 dnaseressen.

23Het repertoire wordt gedanst op cd-muziek (usb-stick) en kan ongeveer 2 keer 20 minuten duren, waarbij de pauze tussen de 2 optredens in gebruikt wordt om van kostuum te wisselen. Het is een gevarieerd geheel waarbinnen verschillende aspecten aan bod kunnen komen, zoals: voetenwerk, hoeden, waaiers, maar ook castagnetten.

Met deze groep staat reclame voor de school maken voorop en daarom komen wij een demonstratie geven tegen een onkostenvergoeding die in de meeste gevallen voornamelijk zal bestaan uit reiskosten voor de danseressen. De optredens vinden vooral plaats op vrijdagavond, zaterdag of zondag. Het is een enthousiaste groep.

Randvoorwaarden voor een demonstratie:

  1. 25Ze dansen op cd-muziek (usb-stick), dus dient er een muziekinstallatie aanwezig te zijn die op de ruimte berekend is. Denk daarbij aan het volume.
  2. Er dient een geschikte vloer aanwezig te zijn. Geen losse podiumdelen die gaan schuiven, marmer, beton of vloerbedekking. Hout heeft de voorkeur.
  3. De afmeting van het dansbare oppervlak is voor ons erg belangrijk. Dat bepaalt met hoeveel danseressen wij tegelijk kunnen dansen en bepaalt hoe ons programma eruit gaat zien. Een indicatie: 6 x 4 meter.
  4. Tijdens het optreden dient de dansvloer vrijgehouden te worden van toeschouwers / kinderen.
  5. Er dient een omkleedruimte voor de danseressen te zijn. De groep is een half tot een uur vóór het eerste optreden aanwezig.